Pascale Masselis

Juweelontwerp - Goudsmid

Hotspots Pascale Masselis Open Monumentendag

pascale masselisComment

De favoriete adresjes van Pascale tijdens Open Monumentendag 2017

Om de uitstap compleet te maken geven we graag onze favoriete bezienswaardigheden en adresjes in Antwerpen mee. 

 

Open Monumenten

 

Erfgoed bibliotheek Hendrik Conscience

Op het pittoreske Hendrik Conscienceplein vind je deze Erfgoedbibliotheek, ze bewaart al meer dan vijf eeuwen Vlaams cultureel erfgoed. De parel van de bibliotheek is de historische Nottebohmzaal, ze staat bekend als één van de mooiste bibliotheekruimtes.

Op dit plein vind je trouwens ook een prachtig voorbeeld van Barokbouwkunst in de Zuidelijke Nederlanden : de Sint-Carolus Borromeuskerk.

Hendrik Conscienceplein 4, 2000 Antwerpen

 

Sint Pauluskerk

sint pauluskerk

Op een boogscheut van de Schelde staat dit ‘barok juweel in een gotisch schrijn'. De voormalige kloosterkerk van de dominicanen is een streling voor het oog. De prachtige barokaltaren, het sublieme meubilair, de meer dan 200 beelden en 50 schilderijen (van o.a Jordaens, Rubens, Teniers, Van Balen, Van Dyck ) bezorgen de kerk haar unieke uitstraling. Ook de 18de eeuwse tuin met meer dan zestig levensgrote beelden slaan bezoekers vaak met verstomming.

Sint-Paulusstraat 22, 2000 Antwerpen

 

Museum Plantin - Moretus

plantin moretus

Stap binnen in de wereld van de invloedrijke uitgeversfamilies Plantin en Moretus. Christoffel Plantin leefde letterlijk tussen de boeken. Samen met Jan Moretus bouwde hij vanaf nul een van de meest prestigieuze uitgeverijen aller tijden op. Vandaag staat het museum als enige museum ter wereld op de lijst van UNESCO Werelderfgoed.

Vrijdagmarkt 22, 2000 Antwerpen

 

Eten en drinken

 

Salon de Thé Chez Claude

salondethechezclaude

Voor een uitgebreid ontbijt, lunch of Afternoon Tea moet jij bij Claude de Burie zijn. Zijn theehuis bevindt zich op één van de gezelligste pleintjes in Antwerpen. Houd er rekening mee dat de Afternoon Tea enkel per tafel én na reservering kan.

Hendrik Conscienceplein 5, 2000 Antwerpen

 

BarBel

barbel

Voor het aperitief of een terrasje in de zon is BarBel onze favoriet bij uitstek. De ontvangst is warm, het interieur Zuiders, de wijnen Europees en de tapas zijn om je vingers van af te likken. Eigenares Annabel ontvangt haar klanten steeds met open armen en een warme glimlach.

Vrijdagmarkt 1, 2000 Antwerpen

 

 

Marché Couverts

Deze nieuwe dagzaak/traiteur van Chef Laurent Olives staat voor topproducten en authenticiteit. Verse ingrediënten, heerlijke combinaties van smaken, vriendelijke bediening en lekkere wijnen... Genieten!

Lange Koepoortstraat 11, 2000 Antwerpen

 

Soma

soma

Eigenaars Frederic & Adriana waren voorheen reeds de Gault&Millau 'Jeunes Talents' in Lyon Frankrijk. In hun eigen restaurant serveren ze een gevarieerde keuken met veel stijl en persoonlijkheid.

Wolstraat 33, 2000 Antwerpen

 

Camino

Bij Camino serveren ze een hippe, betaalbare en eerlijke Koreaans/Vietnamese keuken. Onze absolute favoriet : Noodle salad met Buikspek!

Muntstraat 4, 2000 Antwerpen

 

Renaissance

renaissance

Voor een (H)eerlijke en authentieke italiaanse keuken ben je bij Renaissance aan het juiste adres.

Nationalestraat 32, 2000 Antwerpen

 

Overnachten

Hotel Julien

hotel julien

Een luxueus en discreet boetiek hotel in het centrum van de oude stad. Aan de open haard kan je 's avonds nog nagenieten van een slaapmutsje. Probeer zeker ook hun spa arrangementen uit!

Korte Nieuwstraat 24, 2000 Antwerpen

 

A place

aplace

A place is gelegen op de gezellig vrijdagsmarkt midden de modebuurt van Antwerpen. Je logeert er in één van de gezellig en smaakvol ingerichte suites of je kan kiezen voor een volledig uitgeruste city flat.

Vrijdagmarkt 1, 2000 Antwerpen

Winkelen op zondag

Kloosterstraat

Deze winkelstraat voor antiek, vintage en design. Vooral de concept store 'The Recollection' kunnen we niet voorbij wandelen zonder even binnen te springen. 

Het volledige programma van Open Monumentendag vind je hier.

Open monumentendag 10 september 2017

pascale masselisComment

Chez Pascale

Masselis

Open Monumentendag

zondag 10 september `


Met ons interieur uit “ het Parijs van weleer” verdienden we wederom een plaatsje op het programma van Open Monumentendag. Tijdens dit evenement zullen er demonstraties gegeven worden in ons atelier, ondertussen kan u genieten van een drankje.
 

I0003 copy copy.jpg

 

Het interieur, een in onbruik geraakte merceriezaak uit 1885, vond Pascale heel toevallig in de Rue des Trois-Bornes in Parijs. Ze verhuisde het hele interieur, inclusief kroonlusters en kapstokken naar de Zirkstraat te Antwerpen. Wonderbaarlijke genoeg paste alles perfect. 

Hoewel de hoofdactiviteit nu handgemaakte gouden juwelen zijn startte Pascale oorspronkelijk met het verkopen van exclusieve knopen. De liefhebber kan hier echter nog steeds bij Pascale voor terecht, in de 500 schuifjes zijn nog allerhande exclusieve knopen verborgen.

Een oude postkaart van de Rue des Trois-Bornes in Parijs.

pascale masselis

 De verdere inrichting is een verzameling van bijzondere en individuele objecten. Een mix van gevonden schatten en soeveniers van gemaakte reizen.

Zondag 10 september
11u00 - 17u00

Zirkstraat 42
2000 Antwerpen

Het volledige programma van Open monumentendag vind je hier 
 

House of Hermeta schreef dit mooie stukje over ons.

pascale masselisComment

House of Hermeta in de diamantstad

 

Bekijk zeker de collectie van House of Hermeta op hun website , je kan hun collectie ook bij onze winkel in de zirkstraat komen bekijken.

Designlabel House of Hermeta Holland en edelsmid Pascale Masselis delen dezelfde passie voor kwaliteit, exclusiviteit en mooie dingen. Ze delen ook de kennis van ambachten en hoogwaardige materialen, of het nu goud is of aluminium, diamant of glas.
Ze ontmoetten elkaar tijdens het design-event Meesterlijk in Amsterdam in 2016. Hier toonde Masselis haar verfijnde juwelen van goud en edelstenen, terwijl House of Hermeta Holland haar handgemaakte ‘juwelen’ showde: de opmerkelijke collectie designhaken Gala, Crude and Tulipa.
En nu ontmoeten ze elkaar weer. Deze keer in de bruisende diamantstad Antwerpen waar Masselis in haar sfeervolle juwelierszaak de delicate collectie van House of Hermeta Holland zal tonen. De unieke winkel is ingericht met het stijlvolle interieur uit een fourniturenzaak uit 1885 dat ze in Parijs aantrof. In dit interieur zullen de adembenemende pronkstukken elkaar versterken in hun pure en exclusieve schoonheid. Een glanzende parelketting voelt zich thuis hangend aan een Gala Superieur. En een verfijnd gouden erfstuk hangt perfect aan een gracieuze Tulipa. Een perfecte match.

 

Wij staan op Het juweel in Sparrendaal !

pascale masselisComment
Het Juweel

Mumbai Trip

pascale masselisComment
*|MC:SUBJECT|*
Pascale Masselis
Een reisverslag van onze avonturen in Mumbai, India.
Onze eerste week in Mumbai brengen we door in het laboratorium van Gemological Institute of America (GIA).

Een week lang verdiepen we ons in kwaliteitsrapporten van diamanten en hoe deze aan de hand van d
e 4 C’s : cut (slijpsel), carat (gewicht), clarity (zuiverheid) en colour (kleur) opgemaakt worden. We kijken met Loupe en microscoop naar elke steen om zo te bepalen wat zijn kwaliteiten en eventuele minpunten zijn.
Samen met 9 Indische studenten krijgen we onze lessen in het Engels. Het tempo ligt enorm hoog en daarbovenop krijgen we nog eens huiswerk mee! Veel sightseeing zit er deze week dus niet in, maar elke dag worden we zelfzekerder over onze kwaliteitsrapporten.

Op het einde van de week krijgen we een examen waarbij we voor 2 diamanten een certificaat opmaken. Om te slagen moeten we minstens 75 % behalen, de zenuwen spelen wel een beetje op, maar we slagen alle drie met glans!
Na deze enorm leerzame week trekken we even de natuur in, welbepaald naar Lonavala, een bergdorpje op 2 uur van Mumbai. We overnachten hier in The Machan, een Eco-Resort met Boomhutten. Genieten ! 
Na wat welverdiende rust keren we volledig opgeladen terug naar Mumbai. We hebben nog een hoop leveranciers en groothandels te bezoeken! 

Voor gekleurde edelstenen trekken we naar het juwelierskwartier "Zaveri Bazaar". Hier bevinden zich alle groothandels voor de juwelier. Zoals je kan zien op de foto's staat deze buurt in fel contrast met onze Antwerpse diamantwijk, de "Hustle and Bustle" waar Indiërs het zo vaak over hebben is hier enorm aanwezig.  We kiezen buiten kleurstenen ook nieuw etalagemateriaal en verpakkingen uit.

Vol inspiratie keren we terug naar België om deze prachtige edelstenen in onze nieuwe juwelen te verwerken. 

Pascale, Lauren & Leslie

www.pascalemasselis.be
 

India

pascale masselisComment

Van 24 Maart tot en met 6 April zullen beide winkels gesloten zijn.

Team Pascale Masselis trekt naar India op zoek naar de mooiste edelstenen en heel wat nieuwe inspiratie!

Antwerpen is dan wel de hoofdstad van de diamant handel, maar india zorgt voor hun schittering. Ongeveer 90 procent van de ruwe diamant wordt geslepen in Surat, India.

Ook op vlak van gekleurde edelstenen is het land een belangrijke speler. Er zijn talloze mijnen waar men onder andere Saffier, Smaragd en Robijn vindt.

We beginnen onze trip met een 5 daagse workshop bij GIA Mumbai (Gemological Institute of America) waar we onze kennis over diamant en zijn kenmerken opfrissen en versterken. Nadien staan er bezoeken aan slijperijen en groothandels van gekleurde edelstenen op het programma.

We hopen jullie nadien te ontvangen om onze nieuwste creaties te bewonderen. 

Met vriendelijke groeten, 

Pascale Masselis

Valentijn

pascale masselisComment
*|MC:SUBJECT|*
Pascale Masselis

14 februari vieren we het feest van de liefde !

Hoe onze Valentijns traditie ontstaan is blijft een raadsel, maar de eerste gekende verwijzing naar Valentijnsdag vindt men in onderstaand gedicht "Parliament of Fowls" van Geoffrey Chaucer uit de 14de eeuw.

In het gedicht heeft de Natuur een parlement van vogels bijeengeroepen zodat ze een geschikte levenspartner kunnen kiezen. Drie mannelijke adelaars trachten een kandidate voor zich te winnen maar geen van hen wint haar voor zich.
De Natuur staat toe om haar beslissing nog een jaar uit te stellen. Hierin benadrukt het gedicht het belang van vrije keuze in de liefde.

Parliament of Fowls

ther sat a quene
That, as of light the somer-sonne shene
Passeth the sterre, right so over mesure
She fairer was than any creature.

And in a launde, upon an hille of floures,
Was set this noble goddesse Nature;
Of braunches were hir halles and hir boures,
Y-wrought after hir craft and hir mesure;

Ne ther nas foul that cometh of engendrure,
That they ne were prest in hir presence,
To take hir doom and yeve hir audience.

For this was on Seynt Valentynes day,
What every foul cometh ther to chese his make 

Vrije vertaling 

Daar zat een koningin,
als de zomerzon voor de sterren verschijnt,
mooier dan enig ander wezen. 

Op een met bloemen overgroeide heuvel
zat deze nobele Godin van de Natuur
op een zelfgemaakte troon van takken. 

Er was geen enkele vogel die in haar aanwezigheid niet klaar was om haar oordeel te ontvangen.

Want dit was op Sint Valentijns,
de dag dat elke vogel zijn partner komt kiezen.Ella Leyers op de première van Pippa

pascale masselisComment

Pascale Masselis wenst u een gelukkig nieuwjaar!

Pascale, Lauren & Leslie

2016 werd bij ons alvast heel mooi afgesloten. Ella Leyers droeg onze juwelen op de première van Pippa en ze stond er helemaal fantastisch mee! 
Hieronder enkele sfeerbeelden van de avond.

ella leyes
ella leyers en nathalie meskens
ella leyers en nathalie meskens

Zalige Feestdagen !

pascale masselisComment

Graag nodigen wij u uit om onze nieuwe creaties te bewonderen op de opendeurdagen. 

10 & 11 December 2016
17 & 18 December 2016

Van 11u tot 18u

Zirkstraat 42, Antwerpen

If you invest in beauty it will remain with you all of the days of your life”
— Frank Lloyd Wright

De Standaard Magazine

pascale masselisComment


De Standaard Magazine

Styling : Zoë Hordies // Fotograaf : Klaartje Lambrechts

Geboortesteen oktober

pascale masselisComment

Geboortesteen Oktober


Bij elke maand en sterrenbeeld hoort een kristal. Voor oktober zijn dit er twee.
Het koppelen van edelstenen aan maanden en sterrenbeelden gebeurt al sinds de oudheid.

Opaal

Anchor of hope

kleurloos tot bruin of blauw met bont kleurenspel

Hardheid 6

Zijn naam komt van het Sanskriet "Upala" wat zoveel betekent als waardevolle steen.
De Opaal staat symbool voor hoop en onschuld en zou zeer goed zijn voor je geheugen.
Fysiek stimuleert Opaal het zelf-genezend vermogen en werkt zuiverend. 

 

Tourmalijn

The Rainbow Stone

De edelsteen met de meeste kleurschakeringen

Hardheid 7

Toermalijn komt van het Singalees woord "Turmali" en staat voor steen met gemengde kleuren. Volgens de legende ging de steen door een regenboog en kreeg hij zo zijn vele kleuren en bijnaam. De steen beschermt tegen angst, jaloezie en bevordert creativiteit. 

Oscar and the Wolf Styling

pascale masselisComment

Oscar and the Wolf - The Game

 

De nieuwste videoclip van Oscar and the Wolf is uit en we zijn trots dat onze juwelen gedragen worden in deze mooie clip!

Styling door Zoë Hordies met assistentie van Allison Johnstone.

Geboortesteen September

pascale masselisComment

Saffier

"The Magnificent Blue Gem"

Hardheid 9

Corundum Familie

 

Saffieren die niet blauw zijn worden "Fancies" genoemd.

Deze edelsteen staat symbool voor waarheid en trouw en zorgt voor een positieve attitude.

Volgens de legende gaven krijgers hun vrouwen vaak juwelen met saffier om te zorgen dat ze trouw bleven, de steen zou donkerder worden bij ontrouw.

Saffier wordt vaak in verlovingsringen gebruikt.

Open monumentendag 11 september 2016

pascale masselisComment

Chez Pascale

Masselis

Open Monumentendag

zondag 11 september `


Met ons interieur uit “ het Parijs van weleer” verdienden we een plaatsje op het programma van Open Monumentendag. Tijdens dit evenement zullen er demonstraties gegeven worden in ons atelier, ondertussen kan u genieten van een drankje.
 

I0003 copy copy.jpg

 

Het interieur, een in onbruik geraakte merceriezaak uit 1885, vond Pascale heel toevallig in de Rue des Trois-Bornes in Parijs. Ze verhuisde het hele interieur, inclusief kroonlusters en kapstokken naar de Zirkstraat te Antwerpen. Wonderbaarlijke genoeg paste alles perfect. 

Hoewel de hoofdactiviteit nu handgemaakte gouden juwelen zijn startte Pascale oorspronkelijk met het verkopen van exclusieve knopen. De liefhebber kan hier echter nog steeds bij Pascale voor terecht, in de 500 schuifjes zijn nog allerhande exclusieve knopen verborgen.

Een oude postkaart van de Rue des Trois-Bornes in Parijs.

pascale masselis

 De verdere inrichting is een verzameling van bijzondere en individuele objecten. Een mix van gevonden schatten en soeveniers van gemaakte reizen.

Zondag 11 september
11u00 - 17u00

Zirkstraat 42
2000 Antwerpen

Het volledige programma van Open monumentendag vind je hier 
 

Geboortesteen Augustus

pascale masselisComment


Bij elke maand en sterrenbeeld hoort een kristal. 
Het koppelen van edelstenen aan maanden en sterrenbeelden gebeurt al sinds de oudheid.

Peridot

"The evening Emerald"

Hardheid 6,5 - 7
Groene kleur
Peridoot familie

Ook wel Olivijn of Chrysoliet genoemd.


Zorgt voor gebalanceerde emoties en innerlijke rust. 
Peridoot is goed tegen depressie, stress en jaloezie en heeft verjongende krachten.

De enige edelsteen die men tot nu toe in de ruimte, op Mars, gevonden heeft!

Geboortesteen Juli

pascale masselisComment


Bij elke maand en sterrenbeeld hoort een kristal. 
Het koppelen van edelstenen aan maanden en sterrenbeelden gebeurt al sinds de oudheid.


Geboortesteen van de maand Juli

Robijn

"King of Gems"
Hardheid 9


Robijn is een uiterst zeldzaam en gegeerde steen en kreeg zijn naam
van het Latijnse "Ruber" of rood. 
Het dragen van deze steen helpt bij belangrijke beslissingen en
motiveert je om je doelen te bereiken.

Deelname meesterlijk Amsterdam

pascale masselisComment

In deze 8ste editie van Meesterlijk brengen 120 zelfproducerende designers een ode aan de schoonheid, kwaliteit en authenticiteit waarbij het traditionele vakmanschap samensmelt met hedendaagse innovatieve vormgeving.

Meesterlijk toont gevestigde namen en beginnende talenten, werkzaam in verschillende disciplines.
 
Comité van aanbeveling: Iris Apfel, Lidewij Edelkoort, Richard Hutten, Diane Pernet, Jan Taminiau.

meesterlijk.nu

Erkenning Ambachtsman

pascale masselisComment


Met trots melden we dat Pascale Masselis bij de eerste lading officieel erkende ambachtslieden is. 

Met deze wettelijke definitie zullen de ambachtslieden hun kennis eindelijk erkend en beschermd zien. De invoering van een wettelijke definitie is de erkenning van hun talent, de valorisatie en bescherming van hun werk. Hun gouden handen verdienen het gekend te zijn en te worden erkend en beschermd.
-Willy Borsus-

Aan een erkenning als ambachtsman/-vrouw is het recht gekoppeld om een bijhorend logo te gebruiken. Op die manier hoopt de overheid de zichtbaarheid van de ambachtelijke vaardigheden in de samenleving te vergroten.

Geboortesteen Mei

geboortestenen, meipascale masselisComment
 
smaragd
 

Smaragd 

"Royal Stone"

 

Hardheid 7,5 - 8

Groen

 

Zijn naam komt van het Griekse woord "Smargados" en betekend groene steen. 

Smaragd symboliseert loyaliteit, vriendschap en trouw en balanceert de energie van zijn drager

 

De 4 C's

pascale masselisComment

De 4 C's

Carat, Colour, Clarity en Cut

Geen twee diamanten zijn gelijk, ze hebben elk hun eigen unieke "vingerafdruk".
De kwaliteit van een diamant wordt bepaald door de 4 C's Carat, Colour, Clarity en Cut.

Hieronder een overzichtCarat of karaat

Het gewicht van een diamand wordt uitgedrukt in Karaat.
Eén karaat komt overeen met 0,2 gram of 100 punten.

Bv. : 0,80 ct komt overeen met 80 punten

 

Color of kleur

Diamant is te verkrijgen in verschillende kleurschakeringen variërend van kleurloos tot lichtgeel.
Uitzonderlijk vindt men ook fel gekleurde diamant, dit noemt men "Fancy colours". 
 

Clarity of zuiverheid

De "clarity" beschrijft hoe zuiver een diamant is. Naargelang het aantal, de locatie en grootte van de insluitsels krijgt de diamant een gradatie. De beste diamanten zijn loepzuiver.
 

Cut of Slijpvorm

Als een diamant niet goed geslepen is zal hij minder goed met het licht spelen. Een perfecte geslepen diamant zorgt voor meer glans, vuur en lichtspel.
Een diamant wordt in facetten geslepen, deze facetten hebben elks hun eigen benaming.