Contact Us

zirkstraat 42 / Nationalestraat 18
2000 Antwerpen
België

0032 4 78 760 755

Pascale Masselis is an Antwerp based fine jewellery designer. She makes unique, handmade pieces from gold and gemstones.

Juweelontwerpster

Nieuws

Nieuws en updates van juwelier Pascale Masselis

De Cocktail Ring 'A story of female empowerment'

pascale masselis

"Women of the World, Raise Your Right Hand" - Quote van De Beers

R0075.jpg

Het ontstaan van de Cocktail Ring kan men terugbrengen naar de drooglegging van de Verenigde Staten in 1920. De emancipatie van de vrouw nam toen grote sprongen, ze kregen het recht om te stemmen en het aantal vrouwen dat tewerkgesteld was steeg enorm. 

Op de geheime en flamboyante Cocktail Feesten in de welbekende speakeasies willen deze vrouwen met hun nieuw gewonnen koopkracht pronken en de vaak extravagante Cocktail Ring werd zo het symbool voor vrouwelijke onafhankelijkheid.

Typisch aan deze ringen zijn de gekleurde edelstenen, dat ze groot en opvallend zijn en aan de rechterhand gedragen worden. Dit om de vergelijking met een verlovingsring te vermijden en duidelijk te maken dat de kracht van de drager niet afhankelijk is van een partner. 

Diamantreus 'De Beers' pikte hierop in en lanceerde in 2003 een campagne met de slogan 'Women of the World, Raise Your Right Hand'.