Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

zirkstraat 42 / Nationalestraat 18
2000 Antwerpen
België

0032 4 78 760 755

Pascale Masselis is an Antwerp based fine jewellery designer. She makes unique, handmade pieces from gold and gemstones.

Juweelontwerpster

Nieuws

Nieuws en updates van juwelier Pascale Masselis

Antwerpen viert 570 jaar diamanthandel

pascale masselis

 

Jaar van de diamant
"In Antwerp we speak diamond"

bol diamant.jpg

De Antwerpse diamantsector viert met het Diamantjaar haar 570 jarig bestaan. Een document dat werd teruggevonden in de stadsarchieven, verwijst namelijk naar de eerste tekenen van diamanthandel in 1447. 

Hieronder enkele activiteiten die de diamant in de kijker plaatsen tijdens deze "briljante" viering.

 

Jan Fabre / Diamond Skull / 2013

Jan Fabre / Diamond Skull / 2013

Expo Schitterend verlangen
Mensen verlangen. Naar liefde en geborgenheid. Naar zingeving. Maar ook naar rijkdom, status, macht... Ontdek in de expo ‘Schitterend Verlangen’ hoe mensen die verlangens tastbaar maken in opvallende objecten, vaak van diamant.

De expo ‘Schitterend Verlangen’ toont hoe mensen aan diamanten allerlei betekenissen geven. Hoe ze er verhalen over bedachten en nog altijd bedenken. Hedendaagse werken van Berlinde De Bruyckere, Jan Fabre, Phillip Aguirre, Sobudh Gupta en Thierry de Cordier zorgen voor een kritische blik. 

18/10/ 2017 - 14/01/2018
Dinsdag T/M Zondag
10:00 - 17:00

MAS | Museum aan de Stroom

Hanzestedenplaats 1, 2000 Antwerpen

1505993162794.jpg

Diamant in Antwerpen vanaf de 15de eeuw

De tentoonstelling geeft je de kans om unieke archiefdocumenten te zien die de aanwezigheid van diamant én diamanthandel in de stad bewijzen. De oudste documenten zijn 570 jaar oud en gaan uit van de stadsmagistraat. Nog meer indrukwekkende sporen zijn te vinden in de archieven van de Insolvente Boedels voor de 16de tot de 18de eeuw. De Unesco erkende deze archieven als werelderfgoed. Deze en andere archieven worden bewaard door het stadsarchief in het FelixArchief en zullen daar ook worden getoond.


17/10/2017 - 27/1/2018
Dinsdag T/M Vrijdag
08:30 - 16:30


FelixArchief
Oudeleeuwenrui 29, 2000 Antwerpen

Hoffy's Antwerpen

Hoffy's Antwerpen

Briljant Foodies


Eén van de best bewaarde geheimen van de Antwerpse diamantgemeenschap is ongetwijfeld de heerlijke culinaire diversiteit die er te ontdekken valt. Antwerp World Diamond Centre organiseert een multicultureel foodfestival in het Felix Pakhuis, met een knipoog naar de verschillende (eet)culturen en leefwerelden waar de diamantsector rijk aan is.

Naast heerlijk eten, zal er ook ruimte zijn voor muziek, workshops en activiteiten in het teken van diamant en juwelen. Maar er is nog veel meer: kinderanimatie, golfinitiatie met Citygolf, yoga initiatie, Tanguy Ottomer zorgt voor de juiste beats met een Diamond Playlist en ATV zendt Wakker op Zondag uit vanuit het Felix Pakhuis.

Zin in een heerlijk dagje uit met het hele gezin? Schuif mee aan tafel en ontdek samen met ons de heerlijkste kantjes van de diamant! 💎

Zondag 22/10/2017
10:00 - 17:00

Felix Pakhuis
Godefriduskaai 30, 2000 Antwerpen

download+(1).jpg

Fotowedstrijd

Antwerp Port House, your diamond view

Het nieuwe havenhuis, een architecturaal pareltje van Zaha Hadid, is letterlijk en figuurlijk een eyecatcher. Geen toeval dat het gebouw doet denken aan een diamant. De Haven van Antwerpen en AWDC organiseren dit najaar samen een fotowedstrijd.

De opdracht luidt: maak een foto van het nieuwe havenhuis waardoor het zoveel mogelijk gelijkenissen heeft met een diamant. Alle ingezonden foto’s zullen heel de maand december geëxposeerd worden in het nieuwe havenhuis. De winnaar van de wedstrijd wint een diamant.